Loopgroepen

Informatie over de reguliere groepen

De loopgroepen
Naast de beginnerscursusheeft Loopsport Matenpark vier niveaus reguliere groepen.

  • A-groep: ervaren lopers. Loopsnelheid 10 à 12 km / uur. Minstens 45 minuten. 8 tot 10 km.
  • B-groep: gevorderden. Loopsnelheid 9 à 10 km / uur. Minstens 45 minuten. 8 tot 10 km.
  • C-groep: lichtgevorderden. Loopsnelheid 8 à 9 km / uur. Minstens 45 minuten. 7 tot 9 km.
  • D-groep: beginners / relaxgroep. Loopsnelheid 7 à 8 km / uur. Minstens 30 minuten 5 tot  8 km.

De trainingen
Tijdens de reguliere trainingen die op dinsdag en woensdag worden gegeven (zie trainingstijden) wordt er gestart vanaf de sporthal matenpark. Als leidraad voor de trainingen wordt er gebruik gemaakt van een trainingsschema. Hier kun je vinden wat er tijdens de training wordt gelopen. Dat kan een duurloop zijn, maar ook een interval training of een training met (core) oefeningen. De training wordt afgestemd op de mogelijkheden en loopervaring van de deelnemers in de groep. 

De routes zullen ieder week variëren. In de winterperiode wordt voornamelijk gebruik gemaakt van verlichte wegen en fietspaden in De Maten en de omliggende wijken. In de zomerperiode wordt er zo nu en dan in de buitengebieden gelopen.

Hardloopprogramma 
Het hardloopprogramma bestaat uit een warming-up met rek- en strekoefeningen gevolgd door de training die in het schema staat. Afgesloten wordt met een cooling-down, eveneens met rek- en strekoefeningen.

Waar, wie, wanneer?
De trainingen worden in de openlucht gegeven. De trainingen worden geleid door loopbegeleiders. Zij zorgen voor een verantwoorde opbouw van de training. Hierdoor is de kans op blessures zeer gering. Tijdens de training kunnen zij ook technische aanwijzingen geven. Met al uw vragen kunt u bij hen terecht. Zie hier voor de trainingstijden

Geen lidmaatschap

Loopsport Matenpark in Apeldoorn kent geen lidmaatschap of opzegtermijn!

Deelnemers betalen slechts €2 per persoon per deelname aan de reguliere groepen